Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

De organisatie van casemanagement: leren van andere netwerken

Gepubliceerd op: 23-09-2024

Op welke manieren kun je het casemanagement in jouw regio zo goed mogelijk organiseren? In de inspiratiebundel casemanagement beschrijven 10 ketenregisseurs hoe zij dat doen.

In de bundel komen 6 verschillende thema’s aan bod: 'Signaleren', 'Verwijzen en aanmelden', 'Triage', 'Wachtlijsten en wachtverzachters', 'Continuïteit en nazorg', en 'Kwaliteit'. De ketenregisseurs geven voorbeelden en tips over de verschillende manieren waarop zij omgaan met de uitdagingen op deze thema’s. De dementienetwerken van Drenthe en Parkstad geven bijvoorbeeld trainingen en inspiratiesessies Familiezorg aan casemanagers. Zo leren casemanagers hoe ze goed kunnen samenwerken met de mantelzorger en het sociale netwerk van de persoon met dementie. En in netwerk Midden-Brabant heeft iedere casemanager een andere casemanager als buddy, die kan inspringen als dat nodig is. 

Meer samenwerking 

Het doel van de bundel is vooral om te inspireren en samenwerking te bevorderen. De bundel is dus geen complete gids. Ben je geïnspireerd geraakt door de voorbeelden of wil je jouw goede voorbeelden graag delen met anderen? Dan praten we graag met je verder! 

Op donderdag 17 oktober (16:00 – 17:00) en op 12 november (16:00 – 17:00) organiseren we online inloopspreekuren voor netwerkcoördinatoren van dementienetwerken. Hier kun je vragen stellen, ideeën uitwisselen en met andere netwerkcoördinatoren in gesprek over het thema casemanagement. 

Downloads