Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Nieuw op zorgstandaarddementie.nl

Gepubliceerd op: 17-09-2024

Hier vind je een overzicht van content die onlangs aan de website is toegevoegd. Deze content past bij ons kwartaalthema 'Alledaags leven met dementie’.

Inzicht in betekenisvolle activiteiten 

Trimbos monitort elke twee tot drie jaar verschillende woonvormen voor mensen met dementie. De resultaten en de opzet van de Monitor bieden een eerste inzicht in de relatie tussen woonvormen enerzijds en de benodigde zorg en ondersteuning bij dementie en op de uitvoering van de Zorgstandaard Dementie anderzijds. 

Bekijk de monitor 

Quickscan zinvolle daginvulling 

De Quickscan 'Zinvolle daginvulling voor mensen met dementie' is ontwikkeld aan de hand van de methodiek van het kwaliteitskompas. Het is bedoeld om beleidsmedewerkers van gemeenten overzicht en inzicht te bieden in de stand van zaken binnen de gemeente als het gaat om (door)ontwikkeling van zinvolle daginvulling voor mensen met dementie en hun mantelzorger(s).  

Bekijk de quickscan 

Feiten en cijfers over thuiswonende mensen met dementie 

Een verzameling van feiten en cijfers over mensen met dementie & mantelzorgers nu én een voorspelling voor de toekomst in Nederland vind je hier. 

Naar de cijfers 

De derde helft 

De Derde Helft (Ouderenfonds) organiseert bij sportverenigingen in samenwerking met ouderen in brede zin activiteiten in hun clubhuis of kantine, zoals dansavondjes, computerles, yoga, stand up comedy- en literatuuravonden. Weten hoe?  

Klik hier voor meer informatie